Најдобрите понуди за стамбени кредити за граѓаните на УАЕ

Брз и едноставен начин до вашиот нов дом или инвестиција со достапни стамбени кредити

Hero image

Тековни каматни стапки на банките во УАЕ

Банка Објавени каматни стапки на банките Депозит Рок на отплата Рата за износ на кредит од 3.500.000 АЕД
First Abu Dhabi Bank 4,24% од 15% до 25 години 18.941 АЕД
Emirates NBD 4,79% од 15% до 25 години 20.035 АЕД
Mashreq 4,99% од 15% до 25 години 20.440 АЕД
RAKBank 4,79% од 15% до 25 години 20.035 АЕД
Commercial Bank of Dubai 4,79% од 15% до 25 години 20.035 АЕД
Arab Bank 4,50% од 15% до 25 години 19.454 АЕД
Abu Dhabi Commercial Bank 4,75% од 15% до 25 години 19.954 АЕД
Abu Dhabi Islamic Bank 4,44% од 15% до 25 години 19.335 АЕД
Dubai Islamic Bank 4,74% од 15% до 25 години 19.934 АЕД
HSBC 4,99% од 15% до 25 години 20.440 АЕД
National Bank of Fujairah 5,75% од 15% до 25 години 22.019 АЕД
United Arab Bank 4,35% од 15% до 25 години 19.157 АЕД
Standard Chartered Bank 4,79% од 15% до 25 години 20.035 АЕД
Emirates Islamic Bank 4,49% од 15% до 25 години 19.434 АЕД

Услови за предодобрување

Запосленост
 • Запослени со плата - најмалку 6 месеци на тековната работа
 • Самозапослени - водење на сопствениот бизнис најмалку 2 години
Кредитна историја
 • Потребна е добра кредитна историја
Приход
 • Минималниот приход кој го земаат многу банки започнува од 4.000 долари (или повеќе од 816.000 долари годишен оборот за самозапослените)
 • Максимум 50% од приходот е посветен за отплата
Сектор на вработување
 • Некои банки нудат кредити само на вработени во добро установени институции или владини одели
Депозит
 • Започнува од 20% (15% со националните опции на исламско финансирање)
Рок на кредитот
 • До 25 години
Добна група
 • Од 21 до 70 години
Section image

Потребна документација за предодобрување

Лична документација
Emirates ID или пасош

Запослен со плата

 • Најнов сертификат за плата
 • Најнови изводи од плате (ако постои повеќе од 10% варијација во приходите)
 • Доказ за претходно вработување ако сте моментално вработени помалку од 3 години
 • Сите дополнителни банкарски изводи од последните 6 месеци

Самозапослен

 • Копија на важечката трговска дозвола
 • MOA (Memorandum оf Association) вклучувајќи ги сите измени
 • Банкарски изводи од последните 6 месеци
 • Извештаи на ревизорите од последните 2 години
Section image

Документација за недвижноста

 • Понуда или писмо за понуда од продавачот
 • Договор за продажба или купопродажба
 • Список на сопствениците или план за земјиштето
 • Копија од одобрувањето на објектот*
Section image

Максимална месечна рата и износ на кредитот

Месечен приход во AED Максимална месечна рата во AED Максимален износ на стамбениот кредит во AED
10.000 5.000 1.500.000
12.000 6.000 1.800.000
14.000 7.000 2.100.000
16.000 8.000 2.400.000
18.000 9.000 2.700.000
20.000 10.000 3.000.000
22.000 11.000 3.300.000
24.000 12.000 3.600.000

Depozit za stambeni kredit

Vrsta nekretnine Cijena nekretnine Maksimalni LTV (omjer zajma i vrijednosti nekretnine) Minimalni potreban depozit
Prva nekretnina (islamsko financiranje) Manje od 5 milijuna AED
Više od 5 milijuna AED
85%
80%
15%
20%
Prva nekretnina (standardno financiranje) Manje od 5 milijuna AED
Više od 5 milijuna AED
80%
70%
20%
30%
Bilo koja sljedeća nekretnina Bilo koja cijena 65% 35%
Nekretnina u izgradnji ili planu Bilo koja cijena 50% 50%

Trajanje postupka stambenog kredita

Tipična faza postupka Procijenjeno trajanje
Registracija i upit o kreditu kod Krediuma 5-10 minuta
Personalizirane ponude od Krediuma 30 minuta - 1 sat
Podnošenje zahtjeva za stambeni kredit kod zajmodavca 1 dan
Obrada stambenog kredita kod zajmodavca
• Запослени со плата 7-10 дена
• Самозапослени 15-20 дена
Затворање на станбениот кредит кај заемодавецот 1 ден
Prijavi se

Трошоци за одобрување на станбени кредити

Трошоци Износи за станбени кредити од 3.500.000 AED
Обавезни еднократни трошоци Во AED
Трошок на земјоделскиот оддел 175.58
Трошок за регистрација на недвижности 4.2
Трошок за регистрација на станбени кредити 8.76
Трошок за оценка 3.675
Трошок за обработка во банка 36.75
Опционални еднократни трошоци Во AED
Трошок на агенцијата за недвижности или посредникот 91.875
Трошок за конвејанс* 8
Трошок Oqood-а** 175
Обавезни редовни трошоци Во AED
Животно осигурување 392
Осигурување на недвижности 191
Вкупно 504.423
Без опционални трошоци 229.548

Месечни рати за стамбени кредити од 3.500.000 AED со различни каматни стапки и рокови

Каматна стапка Стамбени рати
10 години 15 години 20 години 25 години
1,90% 32.048 22.362 17.541 14.665
2,20% 32.519 22.847 18.039 15.178
2,40% 32.836 23.173 18.377 15.526
2,60% 33.154 23.503 18.718 15.878
2,80% 33.474 23.835 19.062 16.236
3,00% 33.796 24.170 19.411 16.597
3,20% 34.120 24.508 19.763 16.964
3,40% 34.446 24.508 19.763 16.964
3,60% 34.774 25.193 20.479 17.710

Рана отплата на стамбени кредит

 • 1% такса (1,05% со ДДВ) на преостанатиот износ на кредитот
 • Таксата е ограничена на 10.000 AED (вклучувајќи ДДВ 10.500 AED)
 • Некои кредитори дозволуваат рано исплаќање до 40% од износот на кредитот без такса
 • Некои кредитори не наплаќаат такса за рано исплаќање до 15% од преостанатиот долг (ограничено на еднократно годишно)
Section image

Замислете дека сакате да го наплатите вашето задолжение претходно и да го наполните целосно за 5 години

Година 0 1 2 3 4
Преостанат износ 3.500.001 2.800.001 2.100.001 1.400.001 700
Напредно плаќање 700 700 700 700 700
Накнада 10.5 10.5 10.5 10.5 7.35

Контактирајте не

Kredium Technologies LLC

Single Business Tower, 26th Floor
153 Sheikh Zayed Rd
Business Bay, Dubai, UAE