Најдобрите понуди за стамбени кредити за странци во УАЕ

Брз и едноставен начин до вашиот нов дом или инвестиција со погодни стамбени кредити

Hero image

Моментални каматни стапки на банките во УАЕ

Банка Објавени каматни стапки на банките Депозит Период на враќање Рата за износ на кредит од 2.500.000 АЕД
Прва банка на Абу Даби 4.24% од 20% до 25 години 13.529 АЕД
Емирејтс ЕНБД 4.79% од 20% до 25 години 14.311 АЕД
Машрек 4,99% од 20% до 25 години 14.600 АЕД
РАКБанк 4.79% од 20% до 25 години 14.311 АЕД
Комерцијална банка на Дубаи 4,79% од 20% до 25 години 14.311 АЕД
Абу Даби Исламска банка 4,44% од 20% до 25 години 13.811 АЕД
Дубаи Исламска банка 4,74% од 20% до 25 години 14.239 АЕД
ХСБЦ 4,99% од 20% до 25 години 14.600 АЕД
Национална банка Фуджаира 5,75% од 20% до 25 години 15.728 АЕД
Обединета Арапска Банка 4,35% од 20% до 25 години 13.684 АЕД
Банк Стандарт Чартер 4,79% од 20% до 25 години 14.311 АЕД
Емирејтс Исламска Банка 4,49% од 20% до 25 години 13.882 АЕД

Услови за предодобрување

Запослување
 • Запослени со стални приходи - најмалку 6 месеци на тековната работа
 • Самозапослени - водење на сопствениот бизнис најмалку 2 години
Кредитна историја
 • Потребна е добра кредитна историја
Доход
 • Многу банки го разгледуваат минималниот доход, кој почнува од 4.000 долари (или повеќе од 816.000 долари годишно обрт за самозапослени)
 • Максимално 50% од доходот посветено за врати
Сектор на вработување
 • Некои банки нудат заеми само на вработени во добро установени институции или владини сектори
Депозит
 • Почнувајќи од 20% (15% со национални исламски опции за финансирање)
Рок на враќање на кредитот
 • До 25 години
Возрасна група
 • Од 21 до 70 години
Section image

Потребна документација за предодобрение

Особна документација
Емиратски личен идентификациони документ (Emirates ID) и пасош или виза

Доказ за запослување

Доказ за место на живеење

 • (рачун за DEWA или договор за наем)

Запослени со плата

 • Најнов сертификат за плата
 • Најнови платни листиња (ако постои преку 10% варијација во приходите)
 • Доказ за претходно запослување ако во моментов сте вработени помалку од 3 години
 • Сите дополнителни извадоци од банка во последните 6 месеци

Самозапослени

 • Копија на важечка трговска дозвола
 • MOA (Memorandum o udruživanju) вклучувајќи ги сите изменувања
 • Извадоци од банка во последните 6 месеци
 • Извештаи од ревизорите за последните 2 години
Section image

Документација за недвижности

 • Понуда или писмо за понуда од продавачот
 • Договор за продажба или купопродажба
 • Лист на сопственост или план на земјиштето
Section image

Максимална месечна рата и износ на кредитот

Месечен приход во АЕД Максимална месечна рата во АЕД Максимален износ на стамбениот кредит во АЕД
10,000 5,000 1,500,000
12,000 6,000 1,800,000
14,000 7,000 2,100,000
16,000 8,000 2,400,000
18,000 9,000 2,700,000
20,000 10,000 3,000,000
22,000 11,000 3,300,000
24,000 12,000 3,600,000
Пријави се

Депозит за стамбени кредити

Тип на недвижности Цена на недвижноста Максимален ЛТВ (однос на кредит и вредност на недвижноста) Минимален барање за депозит
Прва недвижност Под 5 милиони АЕД 75-85% 15-25%
Прва недвижност Повеќе од 5 милиони АЕД 65-70% 30-35%
Секоја следна недвижност Со било која цена 60% 40%
Недвижност во изградба или во план Со било која цена 50% 50%

Траење на постапката за стамбени кредити

Типична фаза на процесот Проценето траење
Регистрација и барање за кредит во компанијата Кредиум 5-10 минути
Персонализирани понуди од компанијата Кредиум 30 минути - 1 час
Поднесување на барање за кредит кај заемодавецот 1 ден
Обработка на кредит кај заемодавецот
• Запослени со плата 7-10 дена
• Самозапослени 15-20 дена
Затварање на стамбениот кредит кај заемодавецот 1 ден
Пријавете се

Трошоци за одобрување на стамбени кредити

Трошоци Износи за кредит од 2.500.000 АЕД
Обвезни еднократни трошоци Во АЕД
Данок на одделот за недвижности 125,580
Накнада за регистрација на недвижности 4.200
Накнада за регистрација на ипотека 6.26
Накнада за оценка 3.675
Накнада за обработка во банка 26.25
Опционални еднократни трошоци Во АЕД
Накнада за агенција за недвижности или посредник 65.625
Накнада за пренос на сопственост* 8
Накнада Oqood** 125
Обвезни повторувачки трошоци Во АЕД
Осигурување на живот 280
Осигурување на недвижности 136
Вкупно 365.006
Без опционални трошоци 166.381

Месечни рати за стамбени кредити од 2,5 милиони АЕД со различни каматни стапки и рокови

Каматна стапка Кредитни рати
10 години 15 години 20 години 25 години
1,90% 22.892 15.973 12.529 10.475
2,20% 23.228 16.319 12.885 10.841
2,40% 23.454 16.552 13.126 11.09
2,60% 23.681 16.788 13.37 11.342
2,80% 23.91 17.025 13.616 11.597
3,00% 24.14 17.265 13.865 11.855
3,20% 24.372 17.506 14.117 12.117
3,40% 24.605 17.75 14.371 12.382
3,60% 24.839 17.955 14.628 12.65

Рано отплатање на стамбени кредити

 • 1% накнада (1,05% вклучувајќи ДДВ) на преостанатиот износ на кредитот
 • Накнадата е ограничена на 10.000 АЕД (10.500 АЕД вклучувајќи ДДВ)
 • Некои заемодавци дозволуваат рана отплата до 40% од износот на кредитот без накнада
 • Некои заемодавци не наплаќаат накнада за рана отплата до 15% од преостанатиот износ (ограничено на еднаш годишно)
Section image

Замислете дека сакате да го наплатите својот кредит и да го затворите целосно во рок од 5 години

Година 0 1 2 3 4
Преостанатиот износ 3.500.000 2.800.000 2.100.000 1.400.000 700
Напред 700 700 700 700 700
Накнада 10.5 10.5 10.5 10.5 7.35

Контактирајте не

Kredium Technologies LLC

Single Business Tower, 26th Floor
153 Sheikh Zayed Rd
Business Bay, Dubai, UAE